Werkgeluk in jouw organisatie? Zo start je!

HR heeft haar doel gevonden: de optimale Employee Experience. Oftewel zorgen dat de medewerkerreis net zo’n feestje wordt als de klantreis. Dit betekent verrassend en verfrissend zijn in zowel de fysieke, technologische, als culturele omgeving. Een topprioriteit binnen deze laatste omgeving is werk maken van werkgeluk. Maar hoe start je? Hieronder volgen drie stappen:

  1. Geef medewerkers inzicht in hun werkgeluk. Stop dus met het traditionele medewerkeronderzoek. Een keer per twee jaar tachtig vragen doorploeteren met in je achterhoofd de wetenschap dat zowel jijzelf als je leidinggevende niets gaat veranderen aan de voorspelbare aandachtspunten: taakonduidelijkheid en werkdruk. Nee, het moet radicaal anders. Maximaal drie vragen die de medewerker bij de strot grijpen. Geen gewijs, alleen naar jezelf. Wat ga jij doen om gelukkiger te werken?
  2. Verbind werkgeluk met actuele organisatie- en HR thema’s. Zo sluit werkgeluk naadloos aan bij actuele onderwerpen als cultuurverandering en duurzame inzetbaarheid. In de kern gaat het namelijk om hetzelfde: medewerkers een context geven waarbinnen zij zichzelf activeren om hun potentieel optimaal te benutten. En al doende een zinvolle bijdrage te leveren aan de organisatie.
  3. Maak het leuk! Organiseer een laagdrempelig event met een aansprekende titel; Werkgelukfestival, -show, of -proeverij. Wie wil daar niet naartoe komen? Zo laat je mensen kennismaken met het thema. En ontstaat eerste bewustwording en beïnvloeding van je eigen werkgeluk. Ja inderdaad en die boodschap moet zijn: medewerker, je hebt het zelf in de hand. Verdoe je je kostbare tijd met het drinken van liters slechte kantoorkoffie of ga je vanaf nu iets van je werkzame leven maken?

Meer weten over werkgeluk? Download hier de gratis Factsheet Werkgeluk.

 

Delen

Plaats reactie

Abonneer je op mijn beruchte WEKELIJKSE tip voor Chief Happiness Officers. Waarschuwing: ongeschikt voor azijndrinkers, troetelberen en calimero’s.

Abonneer je op mijn beruchte WEKELIJKSE werkgeluk-tip voor Chief Happiness Officers

Elke week een praktische tip over de toepassing van werkgeluk in jouw organisatie!