Werkgeluk & Advocatuur

Klappe Training is door het Advocatenblad geïnterviewd over werkgeluk:

“Een advocaat verdiept zich in de problemen en risico’s van anderen en heeft daarmee een negatieve focus. Dat is onderdeel van het werk. Pessimisten zijn betere advocaten. Het vermogen om op het hele scala aan problemen en valstrikken te anticiperen, is een belangrijke pré voor advocaten. Zij kunnen met deze ‘voorzichtige’ kijk hun cliënt verdedigen tegen vergezochte eventualiteiten. Helaas maakt de goede eigenschap van voorzichtigheid (of pessimisme) de advocaat niet altijd gelukkig als mens. Als het gaat om je eigen welzijn in werk en privé, is het van belang dit om te draaien. Waar zitten mijn krachten en hoe kan ik die meer benutten dan ik nu doe? Het blijkt voor veel advocaten lastig te zijn om de eigenschap die ze goed maakt in hun werk (voorzichtigheid/pessimisme), uit te schakelen als het gaat om de perceptie op hun eigen (werkende) leven. Als je kunt zien hoe slecht de dingen voor je cliënt kunnen uitpakken, kun je dit ook duidelijk betrekken op je eigen leven. Daarom hebben advocaten een grotere kans om depressief te worden. De uitdaging is dus om de nuttige eigenschap ‘pessimisme’ in het werk te behouden en te combineren met een optimistische blik op je persoonlijke leven. En optimisme kun je leren!”

Bron: Authentic Happiness, Seligman (2002)

Hier lees je het hele artikel: Werkgeluk in Advocatenblad

Over Klappe Training

Erwin Klappe is Chief Happiness Officer (CHO) bij Klappe Training. Wij ondersteunen organisaties in het vergroten van het werkgeluk bij medewerkers en leidinggevenden. Dit doen wij aan de hand van het blended Werkgeluk Programma: Live seminar “Werkgeluk in één dag” + Online Werkgeluk Training.

Alles wat je over werkgeluk móét weten op 1 A4? Dat kan! Download hier gratis de Factsheet Werkgeluk.

 

Delen

Plaats reactie

Abonneer je op mijn beruchte WEKELIJKSE tip voor Chief Happiness Officers. Waarschuwing: ongeschikt voor azijndrinkers, troetelberen en calimero’s.

Abonneer je op mijn beruchte WEKELIJKSE werkgeluk-tip voor Chief Happiness Officers

Elke week een praktische tip over de toepassing van werkgeluk in jouw organisatie!