Waarom ik thuis de boormachine niet meer mag aanraken

Eens per maand is het raak. Er moet een klusje gebeuren in huize Klappe. Deurklink kapot, douchedeur sluit niet meer. Je kent het wel.

Op dat soort momenten stroomt alle energie uit mijn lichaam.

Ik schrijf de klusjes braaf op. Zodat mijn vrouw denkt dat het top of mind is bij mij. Maar al snel heeft ze me door: pure vermijding.

Op zo’n to-do lijst kan het namelijk rustig twee maanden blijven staan. Langzaamaan wordt mijn to-do lijstje zo een not-to-do lijstje.

Maar inmiddels is er een geschenk uit de hemel gevallen. En hij heet Frank. Onze klusjesman.

Hij heeft wél twee rechterhanden. Die ben ik al jaren kwijt. Liggen waarschijnlijk in de gereedschapskist. Die ik niet openkrijg ;).

Lang verhaal kort. Frank komt iedere maand met een brede glimlach binnen. Slaat rustig zijn indrukwekkende gereedschapskisten (ja, je leest het goed: hij heeft er meerderen) open.

Hij kijkt rustig wat er moet gebeuren.

En….het lukt. Iedere keer. In één keer.

Frank hoeft dus niet 8 gaten te boren, voordat het gaatje (of in mijn geval het gapende gat) op de goede plek zit. Indrukwekkend. En jaloersmakend.

Inmiddels zijn we thuis zo ver dat ik word overgeslagen en de klusjes direct op de app naar Frank gaan. I-d-e-a-a-l.

De gereedschappen waarmee je werkt, bepalen voor een groot deel het succes. Zelfs voor handyman Frank wordt boren met mijn boormachine uit 1980 een uitdaging.

Zo is het ook met het coaching van teams op werkgeluk. De juiste tools zijn key.

Ik heb er afgelopen jaren veel uitgeprobeerd. En er zit enorm veel rommel in de coachingsmarkt. Zo vliegen de kleurentesten je bijvoorbeeld om de oren. Terwijl de validiteit en de betrouwbaarheid van deze vragenlijsten op z’n zachts gezegd discutabel is.

Of zoals een gewaardeerde collega-werkgelukcoach laatst treffend tegen me zei: je kunt deelnemers in dag geval vaak beter hun eigen horoscoop laten lezen 😉

In de online training Dreamteams ontdek je juist alle tools die je nergens anders leert. Praktisch, concreet en nuchter. Geen zweverig gedoe. Maar bewezen effectieve tools. Die direct toepasbaar zijn.

Alright, dit is de deal: je krijgt deze week een enorme korting van 70%.

De reden: Dreamteams is nog in BETA. Het is een online training die nog niet klaar is, en die ik pas medio september begin op te nemen.

Deze week staat de deur tijdelijk open voor een paar Chief Happiness Officers die de training willen uitproberen.

Je moet dan wel bereid zijn om lang te wachten. Want je krijgt pas in september voor het eerst iets. Doe dit dus niet als je nu direct een team gaat coachen. Want je hoort de hele zomervakantie niks meer hierover.

Je hoort pas wat zodra ik de training ga opnemen. Vanaf medio september krijg je uitnodigingen om de opnames live bij te wonen via internet. Jouw voordeel: je krijgt dus een heleboel extra gelegenheden om vragen aan mij te stellen.

EN je krijgt dus die bizarre 70% korting op de normale prijs. Via deze tijdelijke pagina: www.klappetraining.nl/dreamteams

Groeten, ook namens Frank de Klusjesman,

Erwin Klappe

 

Delen

Plaats reactie

Abonneer je op mijn beruchte WEKELIJKSE tip voor Chief Happiness Officers. Waarschuwing: ongeschikt voor azijndrinkers, troetelberen en calimero’s.

Abonneer je op mijn beruchte WEKELIJKSE werkgeluk-tip voor Chief Happiness Officers

Elke week een praktische tip over de toepassing van werkgeluk in jouw organisatie!