Klappe Training - Van wie is werkgeluk

Video 5: Van wie is werkgeluk?

Van wie is werkgeluk?

(Scroll naar beneden voor de video)

Als ik teams coach op werkgeluk, dan valt me op dat aan het begin van de trainingsdag sommige medewerkers de neiging hebben om de verantwoordelijkheid voor gelukkig werken buiten zichzelf te zoeken en leggen. Dus: het is de leidinggevende die verantwoordelijk is om mij gelukkig te maken. Of: het zijn de werkomstandigheden die bepalend zijn voor mijn werkgeluk. Door veel reorganisaties en continue verandering hebben sommige medewerkers het idee geleefd en bepaald te worden door hun omgeving. Zij hebben geen gevoel van invloed meer, en ontwikkelen een externe locus of control.

Recentelijk is het jaarlijkse werkgelukonderzoek gehouden door de MonitorGroep, Gelukkig Werken Academy en door HappyOffice. Dat is een prachtig onderzoek, waar veel interessante resultaten uitkomen. Deze vraag hebben zij ook gesteld: van wie is werkgeluk? Wie is ervoor verantwoordelijk?

Waardoor wordt werkgeluk bepaald?

Op de vraag hoe wordt uw werkgeluk bepaald? vind ik het verrassend én hoopgevend om te zien dat maar liefst 39% aangeeft dat het werkgeluk door henzelf wordt bepaald. 31% geeft aan door mijn team, 18% door mijn leidinggevende, en 13% geeft aan door het management en de directie van mijn organisatie.

Primair verantwoordelijk

Waarom is dit een hoopvolle reactie? Omdat het aangeeft dat medewerkers zichzelf primair verantwoordelijk houden voor het werkgeluk. En dat klopt volgens mij. Volgens mij ben je primair zelf aan zet. Uiteraard helpt het als je in een prettig team werkt. En als er een ondersteunende leidinggevende en organisatie is, die voeding geeft aan belangrijke basisbehoeftes zoals autonomie, verbinding en leermogelijkheden. Dat zijn allemaal belangrijke pilaren voor het realiseren van duurzaam werkgeluk. Maar primair sta je zelf aan het roer.

Medewerkers helpen in eigen leiderschap

Wil je medewerkers gaan helpen om gelukkiger te werken, door hun gevoel van invloed en eigen leiderschap te vergroten? En wil je weten hoe dat te doen? Dus: hoe coach je medewerkers op duurzaam werkgeluk? Dan raad ik je aan om deel te nemen aan mijn gratis online seminar. Hierin leg ik je uit hoe ik dat zelf doe. Dit seminar is gericht op leidinggevenden, HR-professionals en coaches. Je kunt jezelf aanmelden door op onderstaande link te klikken. Tot dan?!

https://attendee.gotowebinar.com/register/1075677924158286350

Liever alleen luisteren? Klik dan op deze link.

 

 

Delen

Plaats reactie

Abonneer je op mijn beruchte WEKELIJKSE tip voor Chief Happiness Officers. Waarschuwing: ongeschikt voor azijndrinkers, troetelberen en calimero’s.

Abonneer je op mijn beruchte WEKELIJKSE werkgeluk-tip voor Chief Happiness Officers

Elke week een praktische tip over de toepassing van werkgeluk in jouw organisatie!