Training Werkgeluk: vergroot je persoonlijk leiderschap

Waarom een training werkgeluk in jouw organisatie?

trainingWerkgeluk ervaren; dat wil iedereen graag. Uit onderzoek blijkt dat gelukkige medewerkers leergieriger zijn, creatiever, productiever en zelfverzekerder (UN World Happiness Report, 2013). Bovendien gaat een gelukkige medewerker beter om met veranderingen en stress. Dat is een interessant gegeven in een tijd waarin maar liefst 1 op de 7 Nederlanders werkstress ervaart (CBS en TNO, 2015). Er wordt steeds meer van medewerkers verwacht. Meer doen met minder. Langer doorwerken. Altijd en overal bereikbaar zijn. Sneller, efficiënter en innovatiever werken. Meer eigen leiderschap tonen. Hoe vergroot je jouw werkgeluk in deze tijd van continue verandering en versnelling? Deze vraag staat centraal in de training werkgeluk.

Persoonlijk leiderschap staat centraal in training werkgeluk

Werkgeluk begint (en eindigt) bij jezelf. Voorheen werd de organisatie of HR-afdeling verantwoordelijk gehouden voor voor de tevredenheid van medewerkers. Maar tevredenheid is iets anders dan werkgeluk. Werkgeluk is proactiever. De medewerker is zelf aan zet. Welke acties onderneemt hij of zij uit zichzelf om meer plezier, voldoening en zingeving uit het werk te halen? De organisatie heeft hierbij een ondersteunende rol, maar de verantwoordelijkheid ligt primair bij de medewerker. Kortom, werkgeluk doet een beroep op het persoonlijk leiderschap van medewerkers. De medewerker heeft zijn of haar werkgeluk voor een groot deel zelf in de hand. In de Training Werkgeluk begeleiden wij deelnemers in het vergroten van hun persoonlijk leiderschap.

Zelfkennis is dè sleutel in training werkgeluk

Inzicht biedt uitzicht; de training werkgeluk start met kennis en inzicht krijgen in je huidige situatie. Hoe scoor je jezelf nu op plezier, voldoening en zingeving? In de training werkgeluk kijken we vervolgens naar de rol van de persoonlijkheid; welke elementen in je karakter bevorderen of belemmeren jouw werkgeluk? Ook kijken we specifiek naar welke energiegevende kwaliteiten en talenten je bezit en hoe je die meer kunt benutten.

Positieve psychologie als ruggengraat van training Werkgeluk

De psychologie is er lange tijd alleen geweest voor mensen met klachten. Denk hierbij aan stress, overspannenheid en burn-out. Door deze aandacht voor mensen binnen het ziektemodel zijn psychologen (en andere hulpverleners) in staat om ongelukkige medewerkers minder ongelukkig te maken. Maar de afwezigheden van klachten is iets anders dan de aanwezigheid van krachten. Hoe begeleiden we de ‘normaal’ functionerende mens naar een (werkend) leven vol plezier, voldoening en zingeving? Hier ontstond de positieve psychologie. Basisidee is dat je niet ziek hoeft te zijn om beter te worden (van Vuuren, 2011). De meest recente wetenschappelijke inzichten en instrumenten uit de positieve psychologie worden gebruikt in de training werkgeluk.

Geïnteresseerd in de Training Werkgeluk?

Neem kosteloos en vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact opnemen

Comments are closed.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Elke maand een tip over de toepassing van werkgeluk in jouw organisatie!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Elke maand een tip over de toepassing van werkgeluk in jouw organisatie!
Inschrijven
greyclose