BEVLOGEN LEIDERS (DEEL 6): JOS DE BLOK

Jos de Blok is oprichter van Buurtzorg.  Hij is met zijn thuiszorgorganisatie een kantelaar op het gebied van modern organiseren. Buurtzorg laat de traditionele piramide constructie los. Wat erover blijft? Kleine, zelfsturende teams die zich concentreren op de essentie van hun werk: doen wat nodig is voor de patiënt. Buurtzorg wint in 2015 voor de vijfde keer op rij de verkiezing tot beste werkgever. In 2012 wordt Jos de Blok verkozen tot ‘Gamechanger van het jaar’ door Management Team. In 2014 ontvangt hij in Londen de RSA Albert Medal 2014Wat is zijn visie op bevlogenheid en werkgeluk? En wat maakt hem een succesvolle leider?

 

Is gelukkig werken maakbaar?

Het is eigenlijk helemaal geen prestatie om mensen gelukkig te laten werken. Het is eerder een diskwalificatie als dit niet het geval is. Ik denk dat veel mensen ongelukkig worden van de randvoorwaarden die er in veel organisaties zijn. De organisaties die we de afgelopen 30 à 40 jaar gecreëerd hebben, zijn helemaal niet geschikt om medewerkers gelukkig te laten werken. Die zijn in het leven geroepen om de command and control cyclus op een goede manier toe te passen. Als je kijkt naar wat organisaties in hun beleidsstukken nastreven, dan zie je dat dat over het algemeen gedomineerd wordt door managementmodellen die gaan over geld, posities en macht.

 

Hoe heeft u dit bij Buurtzorg aangepakt?

We hebben de organisatie opgebouwd op basis van wat er nodig is om het vakmanschap zo goed mogelijk uit te voeren. Datgene wat dagelijks moet gebeuren, hebben we als basis genomen. Mensen op een goede manier verplegen en verzorgen. We zijn begonnen bij het primair proces. Wat heb jij nodig om je vak zo optimaal mogelijk uit te kunnen voeren? Dan kom je vanzelfsprekend uit bij community based werken: kleine, zelfstandige teams. 

 

Wat geeft betekenis in uw werk?

Door Buurtzorg laten we zien dat je met dezelfde middelen veel meer kan doen, de zorg beter kan maken en mensen leuker werk kan verschaffen. Dag in, dag uit ga ik werken met het gevoel dat de dingen die we doen iets op moeten leveren. In de kern haal ik alle overbodige ballast eruit en zorg ervoor dat mensen hun vakmanschap zo goed mogelijk uit kunnen oefenen en daar steeds beter in worden. Alle narigheid die wordt bedacht op andere plekken, probeer ik buiten de deur te houden.

 

5 tips van De Blok om jezelf én anderen te laten floreren in werk?

  1. Houd de regie over de inhoud en de wijze waarop je je werk organiseert.
  2. Doe je werk met passie en overgave, maar overdrijf het niet.
  3. Richt je op de essentie van je werk. Daar waar je door gemotiveerd bent. Probeer alles daaromheen dat niet bijdraagt te vermijden.
  4. Neem het vakmanschap als basis bij het opbouwen van een organisatie.
  5. Zorg dat mensen het naar hun zin hebben. Vier successen! Daar krijg je veel positieve dingen voor terug.

 

Wil je het volledige interview met Jos de Blok ontvangen? Reageer dan hieronder of stuur me een e-mail (info@klappetraining.nl).

 

Dit interview maakt onderdeel uit van de interviewreeks “Bevlogen Leiders”. Hiervoor interviewt arbeids- en organisatiepsycholoog Erwin Klappe 20 toonaangevende leiders uit de Nederlandse kenniseconomie (o.a. Herman WijffelsAlexander Rinnooy Kan en Hans Clevers). In gesprek met hen onderzoekt hij het geheim van bevlogen leiderschap. 

Delen

Plaats reactie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Elke maand een tip over de toepassing van werkgeluk in jouw organisatie!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Elke maand een tip over de toepassing van werkgeluk in jouw organisatie!
Inschrijven
greyclose