5 redenen voor het mislukken van teamcoaching op werkgeluk

Deze week lanceer ik mijn nieuwe training Dreamteams. Je krijgt als BETA-deelnemer 70% korting via deze tijdelijke pagina: www.klappetraining.nl/dreamteams

Coach je al teams op werkgeluk, maar komen deelnemers niet in actie? Hoor je op terugkomdagen vaak dat het geleerde is weggeëbd… Is niet iedereen gecommitteerd? Kortom; lukt het niet om eigenaarschap bij de medewerkers te creëren?

Dan is er waarschijnlijk één van deze dingen aan de hand:

  1. Je training is verplicht

Je gaat met een team aan de slag. En iedereen MOET verplicht meedoen. Dan weet je 1 ding zeker, namelijk dat je teamcoaching geen succes gaat worden. Dat wordt een fiasco. Dit komt door het simpele feit dat je een ezel heel hard vooruit aan het trekken bent, terwijl die niet wil. In mijn nieuwe online training Dreamteams ontdek je hoe je dit veel slimmer kunt aanpakken. Zodat je ideale deelnemers in je training krijgt die aan je lippen hangen en als een spons alles opzuigen wat jij ze vertelt.

  1. Je training wordt organisatiebreed uitgerold

Vaak hebben organisaties de neiging om werkgeluk organisatiebreed uit te rollen. Te zeggen: ‘Oké, we gaan starten, maar dan ook ‘goed’: alles en iedereen wordt getraind. Iedereen zal gelukkiger moeten werken’. Als je het direct voor iedereen gaat aanbieden, dan is er geen tijd meer om dingen aan te passen. Je vliegt met 120 km per uur de bocht in. Bijsturen wordt a hell of a job. Ik leer je in Dreamteams hoe je voor een vliegende start zorgt, zonder uit de bocht te vliegen.

  1. Je training organiseer je op een interne locatie

Binnen de eigen organisatie wordt een zaaltje gereserveerd. Inclusief een zweterig broodje kaas & lauwe melk. Dat is een dure fout. Bij iedere pauze die je hebt, ben je jouw deelnemers namelijk kwijt. Medewerkers hebben de natuurlijke neiging om weer even terug naar de werkplek te gaan. Weer even met hun hoofd de mailbox in te kruipen. Misschien zelfs even kort te overleggen of vergaderen met collega’s. Poeffff. Je steekt een naald in je zorgvuldig opgeblazen werkgeluk-bubbel. In Dreamteams leer ik je hoe je dit simpel oplost, zonder dat het de organisatie veel geld gaat kosten.

  1. Je vergeet de resultaten te meten

Je geeft een training, mensen zijn enthousiast, en that’s it. Zonde. Als deelnemers dolenthousiast zijn, kun je er vergif op innemen dat dit ook tot succes gaat leiden in harde data (bijv. productiviteit, verzuim, klanttevredenheid, etc.) Die harde data moet je verzamelen. In Dreamteams ontdek je hoe je dit slim regelt, zodat het jou geen tijd kost.

  1. Je vergeet de leidinggevende te betrekken

Hier gaat het bijna altijd fout. De leidinggevende die faciliteert het, die regelt het, en die zegt dan tegen jou: “Succes. Ga maar met mijn team aan de slag.” Maar als die leidinggevende niet betrokken wordt, dan slaat het effect van de training zeer waarschijnlijk op termijn dood. Waarom? De leidinggevende heeft een cruciale rol in de borging en verduurzaming van gelukkig werken op de werkvloer. Hoe je de leidinggevende het beste betrekt, ontdek je in Dreamteams.

De BETA-versie is tot 21 juni te krijgen met een krankzinnige korting.

Daarna komt dit aanbod nooit meer terug.

Erwin Klappe

PS: Je moet zelf ook een beetje gek zijn om je aan te melden, want de training is nog niet klaar en je krijgt medio september pas voor het eerst iets van me. Dit is de tijdelijke pagina:

www.klappetraining.nl/dreamteams

Delen

Plaats reactie

Abonneer je op mijn beruchte WEKELIJKSE tip voor Chief Happiness Officers. Waarschuwing: ongeschikt voor azijndrinkers, troetelberen en calimero’s.

Abonneer je op mijn beruchte WEKELIJKSE werkgeluk-tip voor Chief Happiness Officers

Elke week een praktische tip over de toepassing van werkgeluk in jouw organisatie!