100% Inspiratie 

Aanbieding speciaal voor de luisteraars van de podcast.

Samen met Thijs Lindhout heb ik een podcast opgenomen.

In deze podcast hebben we gesproken hoeveel ‘geluk’ jij uit je werk haalt. En vooral, hoe je meer geluk uit je werk kunt halen. Wil je de hele podcast beluisteren, klik hier.

Tijdens deze podcast hebben we een speciale aanbieding voor de luisteraars van de podcast!

Wil je weten wat voor aanbieding, lees dan verder.

 

Online trainingsprogramma voor Leidinggevenden, HR-professionals en Coaches

Ontdek een simpele coachingsmethode om teams van Gedoe naar Geluk te begeleiden.

De werkgeluk-aanpak die door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is verkozen tot best practice tegen werkstress en ter bevordering van duurzame inzetbaarheid!

Wat wil je liever: werkdruk verminderen of dreamteams creëren?

Als je werkdruk aanpakt, ben je een van de vele leidinggevenden, HR-professionals of coaches. Maar als je ervoor kiest om de positieve kant van dezelfde medaille – werkgeluk - te vergroten, dan maakt dat je uniek. Teams die namelijk gelukkig werken zijn productiever, creatiever, innovatiever en ervaren minder stress.

Dus als je toch met werkdruk aan de slag gaat, waarom dan niet gelijk goed aanpakken door teams te coachen op de fundamenten van werkgeluk?

Werkgeluk

Erwin Klappe is de eerste Chief Happiness Officer (CHO) in Nederland. Samen met zijn mentor Onno Hamburger trainde hij meer dan 1000 zorgprofessionals in een groot ziekenhuis. Het ministerie SZW verkoos hun werkgeluk-aanpak tot best practice tegen werkstress en ter bevordering van duurzame inzetbaarheid.

  • Ontdek in de NIEUWE online training Dreamteams de unieke aanpak van de eerste Chief Happiness Officer (CHO) van Nederland.
  • Krijg superpraktische, concrete en nuchtere tools in handen om teams af te stoffen en op te poetsen, tools die nog geen andere leidinggevende, HR-professional of coach toepast.
  • Bespaar tijd door je alleen te richten op de essentie van werkgeluk.
  • Stel je vragen persoonlijk aan Erwin.
  • Een kort lijntje met de expert, die feedback geeft op jouw coachingsaanpak en je uit het dal trekt als je vastzit.
  • Kom in contact met andere leidinggevenden, HR-professionals en coaches die ook coachen op werkgeluk.
  • Ontdek hoe jou iets lukt wat coaches het lastigste vinden: het eigen leiderschap van deelnemers vergroten en borgen in hun dagelijks werk.
  • Deze werkgeluk-aanpak is door toenmalig minister van SZW Lodewijk Asscher uitgeroepen tot best practice tegen werkstress en ter bevordering van duurzame inzetbaarheid.

Beste Chief Happiness Officer (CHO),

Heb je plannen om teams te coachen op werkgeluk? Of ben je al bezig? Slim, want je werkt hiermee namelijk aan de belangrijkste succesfactor voor een organisatie.

Werkgeluk is het smeermiddel voor het functioneren van een organisatie. Wie geluk ervaart in het werk is namelijk productiever, creatiever, innovatiever en verzuimt minder. Daarnaast verloopt de samenwerking in gelukkige teams ‘gesmeerd’, is de klanttevredenheid hoger en hebben gelukkige medewerkers een magnetische aantrekkingskracht op het behouden en aantrekken van supersterren. Een beter uithangbord kun je je niet wensen.

Teams coachen op werkgeluk is dus een superslimme investering van je tijd.

Maar de realiteit voor de meeste leidinggevenden, HR-professionals en coaches is anders. Vaak blijft het namelijk bij een aardig trainingkje. Deelnemers zitten hun tijd uit, met hun armen over elkaar, onderuit gezakt, scrollend op hun telefoon, terwijl jij staat te ploeteren. Na dit verplichte nummertje gaat iedereen weer over tot de orde van de dag.

Er vindt geen borging plaats, geen duurzame gedragsverandering, geen eigen leiderschap. Medewerkers blijven na jouw sessie wijzen naar ‘de organisatie’. "We moeten meer uren hebben, we moeten meer dit hebben en dat."

Op terugkomdagen hoor je vaak dat het geleerde is weggeëbd. Geen toepasbaarheid op de werkvloer. Als deelnemers het niet gaan integreren in gedrag, dan blijft het een kunstje. Het is zonde als dat bij jouw teamsessie of training ook gebeurt, toch?

Want je steekt er veel tijd, geld en energie in. Draagvlak creëren in de organisatie. Regelen van een trainingslocatie, pennetjes, aantekenboekjes. Medewerkers enthousiast maken om deel te nemen. Hen vrij plannen in drukbezette roosters.

En misschien investeer je ook wel privétijd. Hoeveel avonden en weekenden bereid je jezelf voor op teamsessies of trainingen? Terwijl je kinderen of je partner leuke dingen aan het doen zijn zonder jou?

Als je training vervolgens doodslaat; als niemand in actie komt, dan doet dat pijn. Alle tijd, geld en energie gaan down the drain. Niemand praat meer over je teamsessie. Dus een vervolg zit er niet in. Geen ambassadeurs gekweekt. De eenmalige kans voor open goal heb je - als Arjen Robben tijdens de WK-finale tegen Spanje - jammerlijk naast getikt. Eeuwig zonde toch? Helaas maken de meeste coaches dit mee. Herken jij dit?

Voorkom dat je een ploeterende teamcoach wordt

Als je een teamsessie of training gaat geven, kun je twee dingen doen. Je gedragen als een ploeterende coach of als een dreamteam-coach.

Ploeterende teamcoaches zwoegen zich met gebrekkig gereedschap door de dag heen. Alsof je met een botte bijl urenlang tegen een loeizware eikenboom staat te rammen. Geen beweging in te krijgen. Je kunt de tijd wel vooruit kijken! Tot de bevrijdende lunchpauze aanbreekt. Die vervolgens in ijzige stilte wordt genuttigd. Dat gaat ‘m niet worden. Zo bouw je geen dreamteams.

Gedraag je als een dreamteam-coach
Slechts een paar procent van alle leidinggevenden, HR-professionals en coaches heeft dit door. Zij slijpen hun bijl. Zorgen dat ze met goed gereedschap deelnemers weten te raken. Bewustwording, grandioze inzichten, enthousiasme en actie oplevert. Wil jij daar ook bijzitten?

Want het is toch supergaaf als de teams die jij straks coacht dreamteams worden?

  • Als ze extreem productief, creatief en innovatief worden?
  • Als er geen calimero’s meer zijn; medewerkers die blijven hangen in negativiteit, gemopper en geklaag?
  • Als er juist steeds meer calihero’s opstaan; medewerkers die proactief zijn, initiatief tonen, creatief zijn in het bedenken van oplossingen voor problemen?
  • Als stress, burn-out en verzuim straks geen issues meer zijn?
  • Als schaars te vinden personeel als een magneet wordt aangetrokken tot deze dreamteams?
  • Als de beste medewerkers geen reden meer hebben om weg te gaan?

Gedraag je dus als coach van een dreamteam en zorg ervoor dat teams duurzaam gelukkiger en daarmee succesvoller worden.

Dit is het USA Basketball Dreamteam tijdens de Olympische Spelen in Barcelona 1992. Zij gingen de geschiedenis in als grootste sportteam aller tijden. Coach jouw teams ook tot ongekende hoogte.

Oeps! Mijn antenne is kapot.

Daar zat ik dan in mijn eigen hok. In een noodgebouw. Golfplaten dak boven me. Rioollucht all over the place.

Drie dagen ervoor was ik gepromoveerd tot P&O beleidsadviseur in een groot ziekenhuis.

Ik zat te zwoegen. Op een beleidsstuk waar ik niets mee had: hoe krijgen we medewerkers uit de auto, op de fiets?

Terwijl ik aan het schrijven was kwam de regen met bakken uit de hemel.

Dus ik begreep die medewerkers wel die lekker de auto pakten.

Een gratis poncho nam ik voor de zekerheid maar mee in de paragraaf ‘succesvolle implementatie’.

Ik was duidelijk geen geboren beleidsschrijver. Dit merkte ik aan het aantal versies dat ik nodig had voor dit beleidsstuk. Inmiddels zat ik aan versie
21 (!).

Hoeveel versies moet ik nog schrijven voordat ze erachter komen dat ik dit niet kan?

Als extravert in een solistische beleidsfunctie was ik aan het verpieteren. Ik voelde mezelf een laurierstruik in de verkeerde potgrond. Die én onvoldoende zonlicht én onvoldoende water kreeg.

Terwijl mijn missie bij binnenkomst zo anders was: werkgeluk voor alle 5000 medewerkers van dit ziekenhuis.

Ik constateerde dat dit twee jaar na binnenkomst bij mezelf in ieder geval nog niet gelukt was.

Daarom besloot ik het beleidsstuk zo goed mogelijk af te ronden. En me vanaf dat moment volop te richten op mijn missie.

Hiervoor maakte ik een korte presentatie van 5 slides. Als een missionaris ging ik vervolgens alle stakeholders in de organisatie af. Directie, MT P&O, managers, teamleiders, OR, medewerkers. Met wisselend succes. Maar uiteindelijk kreeg ik groen licht voor een bescheiden pilot.

Twee groepjes van acht verpleegkundigen Interne Geneeskunde hadden zich aangemeld voor de training Gelukkig Werken.

Een langverwachte dream werd werkelijkheid voor mij: teams coachen op werkgeluk. En ik kreeg ook nog coaching on the job van de grootste werkgelukexpert in Nederland: Onno Hamburger.

Onno was zijn tijd ver vooruit. Hij was zich al sinds de eeuwwisseling aan het verdiepen in de wetenschap en praktijk van werkgeluk. Samen met Ad Bergsma had hij hierover al de bestseller Gelukkig Werken geschreven.

Al snel merkte ik dat (team)coaching op werkgeluk een vak was. Iedere pauze zei Onno vriendelijk maar bezorgd: “Erwin zullen we even zitten om te evalueren.” En dan hoorde ik al aan zijn stem dat het niet helemaal gesmeerd verliep.

“Hoorde je bij die vrouw haar stem overslaan?” Ehhh nee.

“Zag je dat die man je niet durfde aan te kijken terwijl hij sprak?” Welke man bedoel je precies?

“Waarom ging je er met gestrekt been in bij die leidinggevende? Als coach moet je mensen helpen, niet tegen je in het harnas jagen.”

Pfffff. Dit ging helemaal mis. Alle signalen van de groep ontgingen me. Ik was alleen maar met mezelf bezig. En voelde 16 ogen in mij prikken. Alsof al mijn antennes storing hadden. Volkomen black-out.

Gedesillusioneerd ging ik het weekend in.

Onno gaf uitstekende nazorg door me de dag erna even te bellen om te vragen hoe het met me ging.

Een week later ging het weer mis. Vijf van de acht verpleegkundigen waren voor de eerste pauze al aan het huilen. Oké, blijkbaar had ik een snaar geraakt. Dat was positief. Maar hoe ga je om met huilende deelnemers?

Als nuchtere man die lastig bij zijn gevoel komt, zat ik tussen een groep snotterende dames. Ik kon niets beters bedenken dan maar met de doos tissues rond te gaan.

En zo verstreken de maanden. Onno bracht me stap voor stap de kneepjes van het coachingsvak bij.

Totdat het kwartje vele groepen later viel. Ik voelde dat ik de code gekraakt had.

Vanaf dat moment werd het coachen van teams op werkgeluk een feest. Ik kreeg precies door wat ik wanneer moest zeggen en doen, om bewustwording en enthousiasme bij medewerkers te creëren. Zodat zij zelf met hun werkgeluk aan de slag gingen.

Tegenwoordig zie ik deelnemers week na week opbloeien. Vaak zie ik het in hun ogen. Die gaan meer glinsteren. Worden opener. Alsof ze letterlijk het licht hebben gezien. Vastberaden navigeren zij zichzelf op hun weg naar meer plezier, voldoening en zingeving in het werk.

Zo werd coaching op werkgeluk voor mij een prachtig en dankbaar vak.

Onno en ik trainden uiteindelijk meer dan 600 zorgprofessionals. Met ongekende resultaten.

“Bevlogenheid en geluk stegen (+0,32 en +0,40), het verzuim daalde (-2,35%), de patiëntbeleving nam toe (+0,24), evenals kwaliteit & veiligheid (+0,40)”.

De kroon op ons werk kwam toen ik een telefoontje van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) kreeg. Of minister Asscher mocht langskomen in ons ziekenhuis voor de opening van de eerste landelijke week van de werkstress.

Even daarvoor werd onze werkgeluk-aanpak door hetzelfde ministerie uitgeroepen tot best practice tegen werkstress en ter bevordering duurzame inzetbaarheid.

Voor wie is Dreamteams bedoeld:

Deze training is NIET voor iedereen.

Ik raad je aan om je alléén aan te melden als de meeste van deze punten op jou van toepassing zijn:

  • Je bent leidinggevende, HR-professional of coach.
  • Je hebt de beschikking over een groep of team die je kunt trainen (live of online).
  • Je bent superenthousiast over thema’s zoals werkgeluk, bevlogenheid, positieve psychologie.

Het maakt niet uit of:

  • Je wel of geen coachingservaring hebt; ik neem je van A tot Z mee in de materie, zodat je met 0 kennis kan beginnen.
  • Je alleen 1-op-1 wilt gaan coachen; ook daarvoor is deze training zeer geschikt.

Dit programma is NIET bedoeld voor:

  • Meehuilers met de wolven in het bos: niets is zo dodelijk dan dat jij als leidinggevende, HR-professional of coach de klagende, mopperende groep medewerkers gelijk geeft. Terwijl je het stiekem niet met hen eens bent. Dit programma is juist bedoeld voor personen die het onbespreekbare bespreekbaar durven te maken.
  • Troetelberen: leidinggevenden en HR-professionals zijn soms te enthousiast in het faciliteren van werkgeluk. Zij nemen dan de verantwoordelijkheid over en gaan medewerkers pamperen. Lekker vertroetelen. Zodat medewerkers comfortabel in hun ‘Maxi-Cosi stand’ blijven zitten. Door te veel te focussen op plezier en waardering, maak je medewerkers op de lange termijn minder veerkrachtig en kwetsbaarder. Meld je dus alleen aan als je er ook van overtuigd bent dat de medewerker primair zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar werkgeluk. Stimuleren van eigen leiderschap staat centraal in deze training.

Wat je ontdekt in Dreamteams:

  • Hoe je binnen 5 minuten een persoonlijke en vertrouwelijke sfeer creëert, waarbij het prima en veilig voelt over emoties op het werk te praten
  • Hoe je medewerkers met een simpel maar krachtig model bewust maakt van en leert sturen op het eigen werkgeluk
  • Hoe je van een groep individuen een hecht dreamteam maakt, door onderling begrip en verbinding te versterken
  • Hoe je deelnemers bewust maakt van de taken die hen energie geven en energie kosten
  • Hoe deelnemers inzicht krijgen in de verschillen en overeenkomsten tussen teamleden
  • Hoe deelnemers door kleine veranderingen in hun persoonlijkheid makkelijker kunnen floreren in hun baan
  • Hoe je medewerkers helpt om meer autonomie en werkgeluk te ervaren
  • Hoe je van deelnemers ambassadeurs maakt, zodat ze enthousiast jouw training promoten in de organisatie.

Ik heb zelden iemand meegemaakt die zo bevlogen in zijn werk staat als Erwin. Altijd optimistisch, positief en zeer vriendelijk. Erwin gaat uit van het goede in de mens en geeft niet gemakkelijk op. Als hij ergens voor gaat en in gelooft, dan geeft hij zich voor 200%. Erwin is heel prettig, makkelijk toegankelijk persoon die met de juiste dosis humor mensen aan zich weet te binden en te overtuigen. Door zijn enthousiaste presentaties houdt hij je bij de les en ga je met een goed gevoel en stof tot nadenken weer huiswaarts. Erwin is een grote aanwinst voor iedere organisatie!

Cindy Kusters,
HR Adviseur bij Amphia

Bevlogen, energiek, enthousiast en bovenal indrukwekkend was de presentatie van Erwin Klappe op het congres 'Meet Aubrey Daniels'. Met veel verve vertelde hij over de ervaringen met 'Geluk op het werk' bij Amphia. Zijn voorbeelden spraken boekdelen. Niet verwonderlijk dat de deelnemers (en de organisator) hem in de toekomst graag terugzien. Dank je wel voor je toppresentatie, Erwin!

Francine ten Hoedt,
Clever in conflict / Conflictkundig adviseur

“Dit trainingsprogramma geeft je de essentiële tools om duurzaam werkgeluk te bewerkstelligen. Het is interactief, afwisselend en geeft positieve energie.”

Jose Rigter,
Manager P&O Franciscus Gasthuis & Vlietland

“Deze training geeft mooi inzicht in je eigen gedachten en hoe je hier positief uit kunt komen.”

Frank Huijskens,
Manager Operatie & Onderhoud ProRail

“Gun jezelf die kans om in actie te komen voor het werkgeluk van jezelf en jouw teams!”

Dianne Fransen,
Hoofd arbo & gezondheid CWZ

De 5 redenen voor het mislukken van coaching op werkgeluk

  • Deelname verplichten; medewerkers dwingen om gelukkiger te werken, is trekken aan een ezel die niet vooruit wil. Werkgeluk is iets intrinsieks. Daar kiezen deelnemers zelf voor.
  • Organisatiebrede uitrol; alles en iedereen direct laten meedoen, heeft als groot nadeel dat je het programma tussentijds niet meer kunt aanpassen.
  • Geen externe trainingslocatie regelen; iedere pauze gaan deelnemers toch even naar de afdeling om mails te checken of gesprekken te voeren. Oftewel; je haalt ze uit hun werkgeluk-bubble.
  • Leidinggevende niet betrekken; je kunt het eigen leiderschap nog zo graag willen vergroten, zolang de leidinggevende dit niet ondersteunt is alle moeite voor niets.
  • Effecten niet meetbaar maken; laat de kans niet liggen om een zacht thema als werkgeluk hard te maken. Zonder aantoonbare resultaten, wordt opschaling van het programma lastiger.

Wat krijg je als je meedoet?

Na je aanmelding krijg je mijn complete, geteste aanpak om van je coaching op werkgeluk een doorslaand succes te maken.

Die bestaat uit 6 simpele stappen:

1) Zo bied je deelnemers een warm bad aan in plaats van een koude douche 

Hoe je binnen 5 minuten een persoonlijke en vertrouwelijke sfeer creëert. Zodat het prima en veilig voelt over emoties op het werk te praten.

2) Zo verander je grijze muisjes in gekleurde muisjes
Hoe je het stof van medewerkers afklopt door ze een waanzinnige wake-up call te geven. Zodat je ze tijdens de training met hun hoofd uit de telefoon krijgt en houdt.

3) Zo maak je van een calimero een calihero
Hoe je het slachtofferschap in teams stopt. Zodat notoire klagers, mopperaars en roddelaars weer koffie in plaats van azijn gaan drinken.

4) Zo zorg je voor het ultieme ‘aha-moment’
Hoe je deelnemers raakt door hen inzicht te geven in de belangrijkste reden waarom ze al 20 jaar doodongelukkig in hun baan zijn.

5) Zo krijg je deelnemers van praten naar doen
Hoe je medewerkers in actie krijgt én ze laat volhouden ondanks beren op de weg.

6) Zo lopen deelnemers in polonaise jouw training uit
Hoe je jouw training op een waanzinnige manier afsluit. Zodat deelnemers fans worden en jouw training als een lopend vuurtje binnen de organisatie gaan verspreiden.

Besloten community

Je krijgt 12 maanden toegang tot de besloten community van dit programma. Een unieke plek waar je in contact komt met allemaal andere leidinggevenden, HR-professionals en coaches die van plan zijn om teams te gaan trainen en coachen op werkgeluk, of daarmee bezig zijn.

Sharon Mallee,
Beleidsmedewerker HRM
De Haagse Hogeschool

"Er zijn medewerkers binnen onze hogeschool die niet op hun plek zitten, of niet gelukkig in hun werk zijn. En daar nooit bij geholpen zijn.

Als werkgelukcoaches krijgen we nu alle handvatten die nodig zijn om deze mensen te helpen.

Wat kan je zelf doen? Dat is veel belangrijker, dan de dingen die de organisatie moet veranderen. Werkgeluk ligt voor een groot deel bij jezelf. Dat bewustzijn, mensen daar handvatten in geven. Dat was ons doel.

Je hebt wel meer van die werkgeluk- of gelukssessies. Werkgeluk kan soms iets luchtigs zijn, een beetje oppervlakkig met elkaar bijpraten.

In de werkgeluksessies van Erwin merkte ik echt dat het gesprek heel makkelijk ging. Ondanks dat veel mensen elkaar helemaal niet kenden. Er werd heel veel gedeeld. Daar was een gevoel van veiligheid.

Erwin snapt de mensen. Zijn werkgeluk-methode is verdiepend, helpend en vernieuwend.

Ik vind het gewoon heel prettig dat Erwin wél echt de theorie en het onderzoek gebruikt. Ook de boeken die hijzelf heeft gelezen, de tips, de achtergrond gebruikt hij heel goed. En dan de praktische doorvertaling naar de werkvloer.

Dat het theoretisch geladen is, vind ik heel waardevol. Ook voor De Haagse Hogeschool, omdat het een onderzoeksinstelling is. We zitten erg op de theorie. Hoe Erwin het brengt en wat hij zegt, dat komt ergens vandaan. Dat zegt iets.

De training is tweeledig. Je gaat met je eigen leerdoel naar buiten. En tegelijkertijd krijg je concrete tools om andere mensen te kunnen helpen. Je helpt dus jezelf en de ander. Die aanpak werkt.

Bewustwording en het bespreekbaar maken van taken waar ik niet blij van word, zijn belangrijke persoonlijke resultaten van deze training.

Daarnaast heb ik nu de bagage om het gesprek met anderen aan te gaan. In de werkgeluksessies die ik nu zelf begeleid, maak ik medewerkers bewust van de invloed die zij zelf hebben in bepaalde situaties. Of dat zij die verantwoordelijkheid buiten zichzelf leggen.

En het mooie is, dat mensen elkaar daarin gaan helpen. “Kom uit die slachtofferrol en kijk naar de mogelijkheden die je hebt.” Dat maak het direct heel praktisch. Het helpt mensen om anders naar hun huidige werksituatie te kijken. Die sociale steun bij elkaar vinden, is cruciaal om mensen zich minder ongelukkig te laten voelen.

Je gaat met tools aan de slag die bewezen zijn, en die werken. Die je gewoon echt kan overbrengen aan mensen. Erwin brengt zijn aanpak op een hele enthousiaste en fijne manier over. En informatief en coachend. Je leert door Erwin hoe je collega’s kunt trainen in werkgeluk, maar hij prikkelt je ook om zelf dingen anders te doen. Je wordt zo meegenomen in de materie, dat je eigenlijk met 0 kennis kan beginnen.”

Je houdt altijd toegang

Dit is een online programma, en dat heeft deze voordelen:

  • Je houdt altijd toegang
  • Je hoeft niet te reizen
  • De 6 stappen naar een dreamteam kun je bekijken op video, of luisteren als
  • Je doet mee op het moment dat het jou uitkomt
  • Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een laptop, tablet of smartphone
  • Je kunt mij vragen stellen over jouw training en ik geef je persoonlijk advies over manieren om dreamteams te smeden, waarbij de productiviteit verdubbeld en de werkstress halveert. Want je krijgt net als de andere deelnemers toegang tot online vragensessies
  • Je bekijkt de vragensessies via internet, dus je stelt vragen vanaf je eigen werkplek.
  • De vragensessies worden ook opgenomen op video, zodat je ze altijd nog achteraf kunt bekijken
  • Je krijgt 12 maanden toegang tot onze besloten community van leidinggevenden, HR-professionals en coaches om ervaringen en briljante ideeën uit te wisselen

Waarom het jou wél gaat lukken om dreamteams te creëren die extreem productief zijn en geen werkstress meer ervaren

Jij weet straks waar duizenden andere leidinggevenden, HR-professionals of coaches geen idee van hebben, zodat jouw coaching zich onderscheidt van alle anderen.

Bijvoorbeeld:

  • Hoe je medewerkers hun drie belangrijkste basisbehoeften zelf laat voeden
  • Hoe je de 5 meest irritante gedachten blootlegt, die het werkgeluk van iedere medewerker in de weg zit
  • Hoe je 5 werkgelukoefeningen meegeeft die wél werken
  • Hoe je medewerkers eigen leiderschap laat nemen, door ze uit hun slachtofferrol te halen
  • Hoe je door een slim trucje het effect van je training borgt in de dagelijkse praktijk

Uniek voor Nederland en België

 

 

De aanpak uit dit programma heb ik in de loop van de afgelopen 8 jaar ontdekt en geperfectioneerd tijdens mijn eigen trainingen over werkgeluk. Met als resultaten:

  • Deze werkgeluk-aanpak is door toenmalig minister SZW Lodewijk Asscher uitgeroepen tot best practice tegen werkstress en ter bevordering van duurzame inzetbaarheid
  • Landelijke media hebben me geïnterviewd of besproken zoals de Volkskrant, BNR, Veronica, Metro, Happinezz, RTL
  • Co-auteur en redacteur van het handboek Werkgeluk. Dit boek is met stip op nummer 1 binnengekomen in de Businezz Top 100.

Dreamteams van Erwin Klappe is het enige programma waarin je persoonlijk wordt begeleid door de eerste Chief Happiness Officer (CHO) van Nederland.

Kies voor Dreamteams Online of VIP:

Online: de 6 stappen naar dreamteams leg ik uit in video’s waarin je precies ziet hoe het werkt. Je krijgt ook de audiofragmenten en transcripties (tekst) zodat je alles rustig kunt luisteren en nalezen. Behalve de 6 video’s, audiofragmenten en transcripties, krijg je ook nog na iedere module een live vragensessie van 60 minuten via internet samen met een groep deelnemers. Hierin kun je me vragen stellen over jouw training en manieren om er een extreem productief en stressvrij dreamteam van te maken.

VIP: Behalve de video’s, audiofragmenten, transcripties en live vragensessies krijg je 1-op-1 coaching van mij persoonlijk. We hebben namelijk 3 keer een belafspraak van maximaal 30 minuten op momenten die jou uitkomen. Daarin kun je me alles vragen. Bovendien krijg je 1 VIP training-review op video: ik neem je opzet van de training door en geef je gouden tips voor een veel succesvoller training.

Bonussen

  • BONUS 1 – Hoe je de prik in de cola houdt na afloop van jouw training
  • BONUS 2 – Hoe je 5 werkgelukoefeningen meegeeft waar ze zelfs thuis blij van worden 
  • BONUS 3 – Hoe je de 5 grootste bloopers in de voorbereiding van jouw training voorkomt (die 80% van de coaches wel maakt).
  • BONUS 4 – Extra vragensessies met Erwin. Door je tijdens deze lancering aan te melden heb jij als enige het voordeel dat je toegang krijgt tot 3 extra vragensessies. Je kunt me daarin elke keer persoonlijk advies vragen over jouw coaching.

Meld je aan

Dreamteams-Online

€ 3.000 € 750

  • Video’s: dreamteams in 6 stappen
  • Audio: dreamteams in 6 stappen
  • Opnames van groepsvragensessies
  • Groepsvragensessies met Erwin
  • 1 jaar toegang tot online community van leidinggevenden, HR-professionals en coaches
  • 1-op-1 VIP coaching door Erwin (3x)
  • Presentatie-review door Erwin (1x)

Dreamteams-VIP

€ 9.000 €2.250

  • Video’s: dreamteams in 6 stappen
  • Audio: dreamteams in 6 stappen
  • Opnames van groepsvragensessies
  • Groepsvragensessies met Erwin
  • 1 jaar toegang tot online community van leidinggevenden, HR-professionals en coaches
  • 1-op-1 VIP coaching door Erwin (3x)
  • Presentatie-review door Erwin (1x)

Alle bedragen zijn exclusief 21% btw.

Heb je nog vragen of twijfels, voordat je je aanmeldt?
Blijf er dan niet mee zitten. Mail ons even op secretariaat@klappetraining.nl

 

Comments are closed.